Blog

Nog meer overwinningen…

Alleen, met mijn kinderen, op vakantie gaan; ik heb het mezelf niet moeilijker gemaakt dan strikt noodzakelijk, eerlijk is eerlijk. De gezinstent heb ik gelaten voor wat het was. De eerste keer ben ik een week met de kinderen naar een all-inclusive resort op Kos gevlogen. Er zit wel groei in want vorig jaar hebben we eerst Euro Disney in Parijs bezocht om vervolgens door te rijden naar een camping in de Savoie waar we overnacht hebben in een geweldige… gehuurde tent. Ik betwijfel of ik ooit alleen, met de kinderen, met een auto vol tent en alle andere kampeerspullen nog eens op reis ga. Ik moet er niet aan denken…. Ach, zoals ik wel vaker roep: ‘ik hoef ook niet alles te kunnen!’ Doe vooral waar jullie allemaal blij van worden.

Zelf nadenken… wat vind ik, wat voel ik, wat doe ik;
Na mijn scheiding kwam ik erachter dat ik enorm afhankelijk was geworden. Ik heb weer moeten leren nadenken, moeten leren de machinist te worden van mijn trein. En ik kwam erachter dat ik veel meer kon én wist dan ik jaren heb gedacht. Alleen een huis kopen…. inclusief het uitzoeken van de keuken, badkamer, vloeren, etc.;

Na een jaar op een park in twee – verschillende – gehuurde stacaravans (wij noemen het een sjalotje) gewoond te hebben, was ons nieuwe huis klaar. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het uitzoeken van de keuken, badkamer, vloeren en alles andere klussen, die gedaan moesten worden, niet met erg veel enthousiasme gedaan heb. Mijn hoofd stond er niet naar, ik werd er verdrietig van, ik had er eigenlijk ook geen energie voor… maar ja, wat moest dat moest. Ik weet nog goed dat ik aan het klussen was en dacht: ‘wat doe ik hier!’. Ik had het nog niet gedacht en daar waren eindelijk de blije gedachten en gevoelens: ‘ Dit is ons huis, ons nieuwe THUIS!’

Sinds vorige week weten mijn mannen en ik dat we deze zomer niet op vakantie kunnen omdat we een ander klusje te klaren hebben. Deze klus vereist opnieuw heel veel organisatie, doorzettingsvermogen en kracht. Ook zal ik een manier moeten vinden om tijdens het klaren van deze klus met mijn ex partner om te gaan. Vorige week is ons verteld dat mijn oudste zoon ernstig ziek is en of ik nou wil of niet ik zal de weg naar genezing (gedeeltelijk) af moeten leggen met mijn ex partner omdat de behoefte van mijn kind op de eerste plaats staat.

Uiteraard zal ik op een 1e of 3e donderdag van een maand een blog schrijven over ‘Het dealen met een gezamenlijk verdriet als je niet meer samen bent!’ Eerst ga ik (helaas) zelf ervaring op doen en op onderzoek uit om vervolgens mijn kennis met jullie te delen. Misschien heb jij wel tips en tops en wil je die met mij delen. Ik kijk er naar uit.

Met een zonnige groet!

 

  1. Micky
    Mickyjuni 13,13

    Liek, wat verschikkelijk te lezen dat je oudste zoon ernstig ziek is. Ik wens jullie alle goeds toe en heel veel sterkte.

Leave a Reply