Blog

Nieuwe ronde; nieuwe kansen

Zelf mijn auto verkocht om vervolgens een auto privé te leasen

Voor mij is het heel belangrijk dat ik iedere maand weet wat mijn exacte uitgaven zijn. Omdat ik een oude auto (station) reed, zag ik erg tegen de onderhoudsbeurten op en was ik bang dat de auto op een dag het bijltje erbij neer zou gooien en wat dan… ?

Na lang wikken en wegen en informatie verzamelen heb ik besloten om een (kleine) auto te leasen. De voordelen, voor mij, waren: van het geld dat mijn auto opbracht, heb ik onder andere het huis laten schilderen (pppffff, weer een zorg minder),  ik wist iedere maand wat mijn lasten waren,  ik reed in een nieuwe auto en mocht die nieuwe auto het bijltje erbij neer gooien dan kreeg ik 1,2,3 een andere. Aangezien de prijs die ik betaal all-inclusive is (auto, afschrijving, verzekeringskosten, wegenbelasting, pech, hulp én onderhoud) zie ik niet meer op tegen de onderhoudsbeurten.

Mijn administratie op orde gebracht en vooral… inzichtelijk gemaakt want meten is weten.

Het kunnen genieten van ME-time

Tijdens mij huwelijk kwam ik nauwelijks aan mezelf toe. Ik werkte en zorgde voor mijn kinderen en het huishouden en gaf mezelf daarbij erg weinig aandacht.

Mijn ex-partner en ik wisten eigenlijk direct dat we geen omgangsregeling maar co-ouderschap voor onze kinderen en onszelf wilden. We maakten de afspraak dat de kinderen 50% bij mijn ex-partner en 50% bij mij zouden wonen. Fijn voor de kinderen en fijn voor ons.

De voordelen ben ik niet vergeten. Ik had veel meer vrijheid en kon eindelijk aan mijn carrière gaan werken. Daarbij waren mijn zorgtaken veel minder aanwezig in mijn leven en daar genoot ik enorm van. De eerste keer dat ik voor me-myself-and- I eten moest regelen, ging zo: Ik stapte om iets voor achten (’s avonds) de supermarkt binnen en dacht: waar heb IK zin in? Het werd een klant-en-klare maaltijdsalade die ik snel opat voordat ik ging sporten.

Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik me iedere keer als de kinderen weer voor een paar dagen naar hun andere ouder gingen (of nog erger als ze –in verband met de vakantie – een paar weken weg waren) ik me volledig geamputeerd voelde. Ik ben regelmatig letterlijk ziek geweest van heimwee naar mijn kinderen. Een vriendin van mij zei tegen me: ‘Liek, als de jongens er niet zijn, zou ik er ook maar van genieten!’ Ze had gelijk en ik heb het geleerd, stap-voor-stap. Tot mijn spijt hebben wij geen co-ouderschap meer en gaan de kinderen om het weekend naar mijn ex-partner, maar ik kan er nu ook van genieten. Even alleen met me-myself-and I. Heerlijk … en….heerlijk als ze weer thuis komen!

Leave a Reply